Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[04.07.2008]

ТУРНИР ЗА „КУПАТА НА ПЕТТЕ КМЕТА”

Убедителна победа на боляровския тим

Турнир за „Купата на петте кмета”

Убедителна победа на боляровския тим

Янка Микова

По повод празника на Ямбол „Свети дух” на 10 юни в града се игра традиционният турнир за „Купата на петте кмета”. Отборите се разделиха на две групи, като първата група обхвана Болярово, Стралджа и Областна управа, а втората – Елхово, Ямбол и Тунджа.

Първата среща на боляровския отбор беше с отбора на Областна управа. С много хъс нашите момчета ступаха областния отбор. Мачът завърши с резултат 1 : 0 за Болярово. Следващата ни среща бе със Стралджа, която завърши с резултат 1 : 0 в наша полза.

Победител от другата група отбори станаха момчетата от община Тунджа. Сега вече ни предстоеше нещо много сериозно – игра на финалите. Боляровският отбор се впусна в една изключително оспорвана битка. С много енергия, желание и плам играха момчетата и доведоха играта до победен край. С убедителния резултат 3 : 1 завърши финалният двубой в наша полза. Заслужава внимание невероятната игра на Иван Михов – от общо 5 вкарани гола за Болярово в турнира - 3 са негови. Останалите 2 гола са заслуга на Димитър Тончев, кметския наместник на Иглика и на Димитър Славов, които с умение и майсторство насочиха топката в противниковата врата.

Купата на петте кмета сега отново е в Болярово и се съхранява лично от кмета на общината Христо Христов.

Следващият турнир ще бъде през месец октомври в Стралджа. Дано и тогава нашите момчета покажат умение и хъс, за да остане купата още по-дълго време в Болярово.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ