Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[11.06.2012]

НАЦИОНАЛНИЯТ СЪВЕТ НА БСП ОДОБРИ СЪСТАВА НА НОВОТО ИЗПЪЛНИТЕЛНО БЮРО НА ПАРТИЯТА

Националният съвет на БСП одобри състава на новото Изпълнително бюро на партията.Всички, предложени от председателя Сергей Станишев, бяха избрани, съобщиха от пресцентъра на социалистите.

Ръководството на БСП се състои от 23-ма души:

- четирима зам.-председатели: Янаки Стоилов, Георги Пирински, Евгений Узунов и Димитър Дъбов,

- шестима секретари - Антон Кутев, Бойко Великов, Катя Николова, Красимир Янков, Кристиан Вигенин и Евтим Костадинов.

- членове - Анна Янева, Борислав Гуцанов, Владимир Топенчаров, Деница Златева, Дора Янкова, Илияна Йотова, Йордан Стойков, Михаил Миков, Любомир Петков, Милко Багдасаров, Станислав Владимиров и Явор Гечев.

Първото заседание на новото Изпълнително бюро ще бъде във вторник, а следващият пленум - другата събота.Националният съвет на БСП утвърди и новия състав на Националния предизборен център от 19 души. Председател на щаба ще бъде Сергей Станишев.

На пленума бе взето решение и във връзка с подписката за национален референдум за АЕЦ "Белене". В хода на дискусията беше изразено недоволство от нейния ход - до момента са събрани между 90 и 100 хил. подписа.

Найденов отбеляза, че е прието решение за провеждане на изнесено заседание на инициативния комитет на площадката на АЕЦ "Белене".

От БСП възнамеряват да приключат със събирането на подписи за референдума към 13 юли - две седмици преди крайния срок, който е 27 юли.Според закона за пряко участие на гражданите в управлението за три месеца трябва да бъдат събрани 500 хил. подписа, за да се задължи Народното събрание да свика национален референдум по въпроса.

Председателят на БСП отрече някои досегашни членове на ръководството да не са били предложени в новия състав, защото не е бил доволен от тяхната работа.

Всеки има своите силни качества, въпросът е да се разпределят по най-ефективен начин електоралните, лични способности на всеки един член, отбеляза Станишев.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ