Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.06.2012]

БОЙКО НАЙДЕНОВ: НЕ СЪМ ОПТИМИСТ ЗА СЪДБАТА НА ТРИМАТА ИЗЧЕЗНАЛИ

Не съм оптимист за съдбата на тримата изчезнали при взрива край “Петолъчката” При подобни взривове може да се разкъсат човешки тела, а да останат предметите. Възможно е цялата конструкция да изчезне, а човек, дори да е на един метър, да остане жив. Това е силна въздушна струя, която не се подчинява на нашата логика", заяви зам.-главният прокурор Бойко Найденов.

Според него е можело да има много жертви. За щастие повечето работници са се спасили, защото в момента на експлозията се е извършвало разтоварване на камион с боеприпаси и те били извън цеха, коментира пред Националното радио Найденов.

Взривът едва ли е причинен от мобилен телефон, въпреки че в руините са намерени два GSM-а, единият от които дори работел. "Една от основните версии е, че е имало пропуск в технологията на утилизацията на боеприпасите", заключи зам.-главният прокурор.

Стабилно е състоянието на деветимата пациенти, които са настанени в областните болници в Ямбол и Сливен. Пострадалите бяха транспортирани до двете лечебни заведения след взрива. В болницата в Ямбол са хоспитализирани 8 пациенти - двама в отделение УНГ, трима - в Хирургичното отделение и трима в Ортопедичното.

На един от пострадалите, който е със счупена ръка, е направена операция. Пациентът, настанен снощи в областната болница в Сливен, е с гръдна травма. Той е в добро състояние и е контактен.

Според експерти силата на взрива е била около 10 тона тротил.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ