Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.06.2012]

С 18% УВЕЛИЧАВАТ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА РАБОТЕЩИТЕ В СПЕШНА ПОМОЩ

Възнагражденията на работещите в центровете за спешна медицинска помощ в страната ще бъдат увеличени с 18 на сто. С приетото Постановление, Министерският съвет утвърди преструктуриране на бюджета на Министерство на здравеопазването, с което се осигуряват необходимите средства, съобщиха от пресцентъра на министерството на здравеопазването.

С увеличението на възнагражденията в системата на спешната медицинска помощ ще се подобри качеството на медицинските услуги, извършвани от центровете за спешна медицинска помощ като по този начин ще могат да бъдат привличани лекари със специалност и квалифицирани медицински специалисти.

Заплатите в Спешната помощ не са били увеличавани от 2008 г. насам. Тогава, въпреки бюджетните излишъци през този период, предишното правителство е увеличило възнагражденията само с 8 на сто. В условията на финансова криза, обхванала целия свят, ръководството на МЗ успя с цената на орязване на други планирани разходи, да постигне увеличение, което е близо 2,5 пъти по-голямо в сравнение с 2008 г.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ