Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[06.06.2012]

НЕЗАБРАВИМО ГОСТУВАНЕ В ДСХ- СЕЛО ВОДЕН

Лора Величкова

Незабравимо ще остане гостуването на членовете на НЧ „Петър Берон” и на Клуба на пенсионера от село Коневец, община Тунджа в Дома за стари хора в село Воден, община Болярово. Групата бе водена от кметският наместник на село Коневец госпожа Йовка Желева. А гостите от село Коневец бяха посрещнати от кметския наместник на село Воден и директора на дома Златка Янева.

Самодейците от НЧ „Петър Берон” – село Коневец представиха програма от свои песни пред домуващите под музикалния съпровод на акордеониста Теодоси Стефанов. Възрастните хора бяха възхитени от представянето и много благодарни на гостите си. Госпожа Златка Янева ги запозна със създаването на дома и дейностите по предоставяне на услугите до настоящия момент. А кметският наместник Елена Анева ги запозна с историята и културното многообразие на село Воден, с историята на Парорийския манастир, с църквата „Свети Георги победоносец” в селото и музейната сбирка в читалището.

Интересно и забавни моменти преживяха заедно домуващите и техните гости. Донесената от самодейците и пенсионерите от Коневец източна туя беше засадена в двора на дома. А потребителят на Дома за стари хора и бивш жител на село Коневец Стоян Костов получи плакет по повод 70 години от създаването на НЧ „Петър Берон” и 25 години община „Тунджа”. Той е бил началник на ДЗС- село Коневец, както и ръководител на мъжкия певчески хор и групата за автентичен фолклор. В момента е член на Съвета на домуващите.

На изпращане стана ясно,че желанието на всички е тези срещи да се превърнат в традиция за в бъдеще.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ