Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[18.05.2012]

АЛТЕРНАТИВНИЯТ ПЪТ „ЗА НОВА СОЦИАЛНА БЪЛГАРИЯ" ПРЕДСТОИ ДА ОЧЕРТАЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ БСП НА 48-ИЯ КОНГРЕС НА ПАРТИЯТА

Алтернативният път „За нова социална България" предстои да очертае тази събота и неделя БСП на 48-ия Конгрес на партията.Повече от 800 делегати от цялата страна ще се съберат в зала 1 на НДК в София, натоварени от членовете и симпатизантите на БСП с отговорната задача да излязат с единна визия за политическото развитие на партията и на страната.

В началото на Конгреса председателят на НС на БСП Сергей Станишев ще представи своя политически доклад пред делегатите, в който ще очертае стратегическите стъпки, които трябва да предприеме партията, за да даде ясна алтернатива на българите. Конгресът на БСП предстои да приеме политическа резолюция Съвременната криза и България утре.

С политическа резолюция Конгресът ще отправи посланието- БСП е готова да поеме отново отговорността си като партия на промяната. Социалистите са категорични, че е неотложна демократичната промяна в управлението на страната. Съзнавайки, че тя зависи от кондицията и силата на партията, те насърчават промяната и обновлението в БСП, както и продължаването на организационната реформа.

Социалистите ще изберат и национални органи на БСП.

В най- висшия форум на партията ще участват 842-ма делегати- 107 от тях са на възраст до 35 години, 771 са с висше образование. Най- младият делегат на Конгреса е Димитрина Стоянова, а най- възрастният делегат е Ангел Гроздин. Поканени са да присъстват повече от 2500 гости.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ