Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.05.2012]

КАМПАНИЯТА ПО ПРОИЗВОДСТВОТО НА ОРАНЖЕРИЙНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ E В РАЗГАРА СИ

Кампанията по производството на оранжерийни зеленчуци - домати и краставици, произведени в България е в разгара си. Увеличава се броя на производителите на плодове и зеленчуци, които са подали заявления за подпомагане и участват в Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България чрез специфично подпомагане.

Около 80 % от произведените оранжерийни зеленчуци - домати и краставици са с много добро качество, домати в беритбена зрелост, напълно развити с добро оцветяване с месеста консистенция, без кухини при разрязване и краставици добре оформени и развити с типичен зелен цвят, характерен за отглежданите сортове, месестата част е плътна крехка с недоразвити нежни и некожести семена.

През изминалата седмица бяха сертифицирани първите 10 тона ранни череши в Силистренска област. Проверката на качеството се извършва чрез сравнение на показателите на взетата проба с изискванията за съответния продукт, включени в одобрените продуктови спецификации.

По всичките изброени качества българските домати и краставици отговарят на продуктовите спецификации по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България.

Инспекторите по контрол на качество на пресни плодове и зеленчуци са сертифицирали за едноседмичен период 1 490 тона краставици и 973 тона домати.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ