Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[08.05.2012]

ГОДИШНИНА, ОСВЕТЕНА ОТ ОБИЧТА И ПРИЯТЕЛСТВОТО

Бинка Величкова

Казват, че времето няма власт над онези хора, чиито души никога не стареят. И сигурно е така, ако се съди по визията на жената, за която пиша сега- София Минева. Съдбата ни срещна през далечната 1982 г... Почти три десетилетия оттогава, а сякаш беше съвсем скоро...

Дългогодишна учителка и училищен директор, общественик с отлични организаторски способности, личност с високи духовни стремления, ръководител с усет за новото, актуалното, ползотворното, жена със силна воля, целеустремена натура с верен усет за нещата в живота- това са характеристиките, с които заслужено бих обрисувала.

По прекрасен личен повод събра на 1 май 2012 г. в крайградският ресторант „Казиното” госпожа Минева своите близки и приятели – честването на нейната 60- годишнина. Събитие, белязано от много вълнения, усмивки, наздравици и порой от благопожелания. С поздравителни слова към нея се обърнаха бившите й колежки Мария Маринова и Любка Атанасова, с които всякога са я свързвали топли приятелски взаимоотношения. Поздравление отправи към нея и д-р Антоанета Антонова, председател на Областния съвет на БЧК- гр. Ямбол. Бе връчен и поздравителен адрес в присъствието на другия представител на БЧК- обаятелния инж. Митко Филипов.

С много вълнение в гласа, изцяло в личен план се обърна към рожденичката и нейният брат- кметът на общината Христо Христов. Защото в мигове като тези звучи гласът на сърцето и властват законите на кръвта, на братската обич и всеотдайност...

За музикалния облик на празненството се грижеше умело приятелката на г-жа Минева – прочутата народна певица Донка Бумбалова . Нейният силен и кръшен глас допълваше прекрасно настроението в заведението. Под акомпанимента на изкусния акордеонист Тодор Ангелов нейните песни се лееха волно и красиво. Изпълнителката не пропусна да отправи музикален поздрав и към бащата на рожденичката- бай Димитър.

Песни за своята леля изпълни и нейният чудесен племенник Димитър Христов, влагайки много патос и артистичност.

Сякаш приемайки предизвикателството с китка от народни песни се включи в музикалната дъга и баща му- кметът Христо Христов, който отново се доказа и като великолепен танцьор!

Вихърът на веселието повлече всички присъстващи в своя пъстър калейдоскоп. Не секваше потокът от красиви думи, сякаш нямаха край шегите, смехът и забавните часове край пищната трапеза...

Макар и малко по-късно, на 3 май 2012 г., началникът на отдел „Хуманитарни дейности и европрограми” София Минева организира почерпка за всички свои колежки и колеги от общинска администрация . А те от своя страна се отзоваха подобаващо.

Убедена съм, че не само рожденичката ще помни всякога честването на своята достолепна годишнина, а и всички, които имаха честта да бъдат сред поканените!

Ходът на времето е нещо неизменно, не можем да го спрем. Но щом сърцето младее, човек наистина не старее. А обичта и приятелството са онези нежни фактори, които превръщат битието в осмислена и безкрайна вечност!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ