Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[08.05.2012]

ИЗНОСЪТ НА ЗЕМЕДЕЛСКА ПРОДУКЦИЯ СЕ Е УВЕЛИЧИЛ ТРИ ПЪТИ

Последните три години, износът на земеделска продукция от страната ни се е увеличил над три пъти. През 2009 г. той е бил на стойност 8 млн. долара, през 2010 г.- 15 млн. долара, а през 2011 г. - 28 млн. долара, заяви министърът на земеделието Мирослав Найденов на среща с извънредния и пълномощен посланик на Израел в България Н.Пр. Шаул Камиса Раз.

Преди няколко месеца е съществувала амбициозна програма на Израел за инвестиции в страната ни, по която се работи много, но все още не е постигнат нужния резултат, коментира Найденов. Той изрази готовността си за съдействие за по- бързата реализация на тези проекти, които биха били от полза и за двете страни в условия на икономическа криза.

На срещата бе обсъдена и възможността за инвестиции на Близкия изток в инфраструктурата на „Напоителни системи” ЕАД. „Израел има голям опит и традиции в тази сфера, както и добра техническа база, която би била много полезна за развитието и модернизацията на хидромелиоративната ни база”, каза министър Найденов. Той допълни, че тази инвестиция може да има бърза възвращаемост, защото земеделските производители у нас имат нужда от вода за напояване и са готови да платят за нея. Министърът посочи, че има възможност за задгранично ползване на водата, ако съоръженията бъдат изградени в пограничните ни райони с Турция и Гърция.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ