Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[04.05.2012]

УЧАСТИЕ НА БОЛЯРОВСКИТЕ И КАРАДЖОВСКИТЕ УЧЕНИЧЕСКИ ЕКИПИ НА ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ НА БЧК

Лора Величкова

На 27 април 2012 г. в градския парк на Ямбол се проведе Областно състезание за ученическите екипи по първа долекарска помощ, организирано от БЧК – Ямбол. Участие в него взеха 9 отбора от всички общини на област Ямбол.

От община Болярово екипите бяха два- на СОУ «Д- р Петър Берон» - град Болярово и ОУ «Стефан Караджа»- село Стефан Караджово.

Състезанието бе официално открито от директора на Областния съвет на БЧК- Ямбол инж. Митко Филипов. Той представи всички участници в състезанието- отборите, които предварително се бяха регистрирали.

По регламент всеки отбор трябваше да премине през три пункта и да бъде оценен от съдии – лицензирани лектор по първа помощ и доброволци на БМЧК – обучители по първа долекарска помощ.

На първият пункт се проверяваха теоретичните знания на участниците от д-р П. Попов.

На вторият пункт участниците действаха по предварително зададен казус и демонстрираха практическите си умения за оказване на долекарска помощ при кръвотечения, счупване, изгаряне и измръзване.

На този пункт имаше статисти от БМЧК, които бяха дегизирани и пресъздаваха различни ситуации.Отборите бяха оценявани от д-р М. Праматарова и С. Кочев.

На третият пункт д-р Г. Манчев и Д. Андонов даваха своите оценки за демонстрациите по изкуствено дишане и непряк сърдечен масаж върху учебен манекен.

Отборите на СОУ « Д-р Петър Берон»- град Болярово и ОУ «Стефан Караджа»- с. Стефан Караджово се класираха на пето място. Победител в състезанието стана отборът на ОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Елхово; на второ място се класира СОУ „Св. Климент Охридски” гр. Ямбол и трето място зае СОУ „П. Яворов” гр. Стралджа.

Директорът на ОС на БЧК Ямбол инж. Митко Филипов връчи грамоти и награди на всички участници, осигурен бе обяд и подкрепителни напитки за децата.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ