Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[02.05.2012]

ДНЕС ИЗТИЧА КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ДАНЪЧНИТЕ ДЕКЛАРАЦИИ

Днес изтича крайният срок за подаване на данъчните декларации за доходите на физическите лица. До момента в НАП са получени малко над 410 хиляди декларации, а до края на деня от приходната агенция очакват още около 40 хиляди, съобщиха от ведомството.

Днес е и последният ден за отчитането на работодателите и самоосигуряващите се лица.Опашки на гишетата не се очакват, защото подаването на декларации е било по-равномерно в сравнение с предишни години, обясняват от НАП.

След законодателните промени, безработните вече не трябва да се отчитат пред НАП. Затова очакваните декларации са с около 200 000 по-малко, съобщиха от приходната агенция. Тези обаче, които са длъжни да подадат отчетите си, а не го направят в срок, ще бъдат санкционирани.

Не подадената декларация се санкционира по закон с глоба до 500 лв. Законът предвижда до 1000 лв. при декларирани неверни данни, например някой забравен да бъде деклариран хонорар.

Заемащите висши държавни длъжности трябва да подадат годишните си декларации пред Сметната палата най-късно днес. Тези, които не го направят в срок, се наказват с глоба от 1 000 до 1 500 лева. В края на юни одитната институция ще публикува в публичния си регистър декларациите и списъка на хората, които не са подали отчетите си навреме.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ