Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[30.04.2012]

ПОТРЕБИТЕЛСКАТА ТАКСА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ ПРИ ДЖИПИ ОСТАВА 2.70

Потребителската такса, която пациентите плащат за преглед при личните лекари и за престой в болница, да остане непроменена. За това ще настоява министърът на здравеопазването Десислава Атанасова с допълнение към предложените изменения в Закона за здравното осигуряване. В момента таксата е определена в чл. 37, ал.1, т.1 и т.2 в Закона за здравното осигуряване като процент от минималната работна заплата и е съответно 2,70 лв. за преглед и 5,40 лв. за престой в болница, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

С постановление от 9 ноември 2011 г. , правителството утвърди от 1 май 2012 г. нов размер на минималната работна заплата за страната и тя става 290 лв. За да не се допусне увеличение на досегашната потребителска такса от 2,70 лв., в постановлението си правителството е предвидило МЗ да извърши промени в съответната нормативна уредба. Това обаче не е било направено от предишното ръководство на МЗ.

Министърът на здравеопазването ще внесе в спешен порядък на заседанието на правителството допълненията в ЗЗО, с които потребителската такса и таксата за престой в болница да останат непроменени.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ