Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[29.04.2012]

НА 2 МАЙ ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ НА ЕП ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА ЩЕ ГЛАСУВА ДОКЛАДА ЗА ПРИЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ В ШЕНГЕН

На 2 май парламентарната комисия на ЕП за човешки права, правосъдие и вътрешен ред ще гласува доклада за приемането на България и Румъния в Шенген. Това е един доклад, който ще даде зелена светлина за нашето членство в Шенгенското пространство, заяви евродепутатът Илиана Йотова.

Позицията на България, която ще се заеме на 4 май, когато се очаква да се съберат вътрешните министри и министрите по правосъдие на държавите-членки, които ще разискват евентуалната промяна на Шенгенското споразумение е много важна, изтъкна Йотова.

Остава една седмица, в която трябва да се проведе много сериозен обществен дебат. Силно се надявам, че нашите министри ще отидат на тази среща със сериозни аргументи и този път няма да бъдат поставени нови условия за България, каза Илиана Йотова.

Евродепутатът смята, че ще бъде успех за българската дипломация и правителство, ако успеят да разделят темата за имигрантските вълни и за реформиране на Шенгенското пространство от темата за присъединяването на двете държави. Според нея позицията на българското правителство е изключително колеблива и непоследователна.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ