Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.04.2012]

ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ” ИЗПЛАТИ 1 022 602 ЛЕВА НА МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИ

ДФ „Земеделие” изплати 1 022 602 лева на млекопроизводители, подали заявление за продажба на индивидуална квота в периода 1 септември – 15 ноември, съобщиха от фонда.

Регистриран бе голям интерес към продажбата на млечни квоти, който надвиши заявките за покупка. По тази причина фонд

„Земеделие” обяви и втори прием на документи за купуване на квоти. Събраните средства не бяха достатъчни за изплащането на всички кандидати. От общо 624 одобрени заявления за продажба 546 млекопроизводители успяха да продадат квотите си. Сумите бяха изплатени по реда на подаване на заявленията.

Пет процента от индивидуалната млечна квота на всеки производител, подал заявление за продажба се задържат в полза на националния млечен резерв, без да се заплащат. На всички млекопроизводители, продали квотите си, ще бъде извършена проверка на място.

От борсата се възползваха и 144 купувачи на квота. Те купиха 171 700 кг. квоти за директни продажби и над 14 милиона кг. квоти за доставки. Търговията бе реализирана при фиксирана цена от 0.07 лв. за килограм квота за доставки и директни продажби.

Средствата за покупко-продажба на млечни квоти се осигуряват изцяло от млекопроизводителите, а Разплащателната агенция управлява борсата и гарантира прозрачността на процеса.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ