Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[18.04.2012]

ОТНОВО ЗАЕДНО- СЛЕД ПЕТ ГОДИНИ

Бинка Величкова

Наистина трогателна бе срещата ни! След петгодишна раздяла моите бивши ученици от випуск 2007 година на СОУ „Д- р Петър Берон”- град Болярово спазиха обещанието, което си дадоха при завършване на средното им образование: да се срещат през пет години. И всеки да разказва за себе си, без да спести нито успехите, нито пораженията в своя живот.

На 14 април 2012 година се състоя първата сбирка на випуска. Вълнувах се и аз, тяхната бивша, дългогодишна класна ръководителка. Душата ми се изпълни с умиление, когато ги видях отново, събрани както някога в класната стая! Сякаш за миг времето се върна назад и имах усещането, че дежурният ученик ще започне своя рапорт. А после някой шегобиец ще подхвърли безобидна шега и усмивките ще озарят спонтанно лицата на моите обичани момичета и момчета!..

Притиснала до гърдите си цветята, подарени от тях, слушах закачливите им реплики и спомените за годините, преживени заедно. В класната ни стая днес се учат други момчета и момичета- неизменният ход на живота... Но тази нощ- на 14 април, беше само наша! И радостта нахлуваше на талази в душата, когато отново бяха насядали край мене те, бившите ми „деца” : Мимето и Галин Кирязови, Ани, Данчето, Тони, Клавдий ( Пламен Хаджиев), Ванко Славов, Сашко, Ванко Минчев, Галя, Янчо, Даниелчето и другите. Мигове, които ще съхраня завинаги в съкровищницата на паметта си.

Спомних си как дълго ме изпращаха в края на балната вечер, почти на разсъмване. Вървяха с мене и си говорехме. И тогава притисках огромните букети с цветя , не желаейки някак тези минути да свършат и да се разделим. Но ... логично беше да настъпи краят.

А ето че отново бяхме заедно- след цели пет години! Нека има още много по пет и все така да ни среща съдбата. Дано животът не накара усмивките да помръкнат, дано все така звъни смях и се носят радостните им възгласи при всяка нова среща!

Довиждане, приятели! И не забравяйте – след пет години отново ще ви чакам, събрани дружески заедно край мен! А дотогава- здраве, успехи и безброй звездни мигове желая на всекиго от вас. Защото ги заслужавате.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ