Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[11.04.2012]

ПРОЛЕТ В ЦДГ „ЗДРАВЕЦ”

Лора Величкова

На 4 април 2012 година от 9.30 в ЦДГ госпожа Калина Гюрова проведе открита ситуация в образователно направление „Природен свят” с предучилищната група на 5 и 6 годишните. Темата беше „Пролет” , а задачите: запознаване с промените, настъпващи с растенията през пролетта; разпознаване и назоваване на пролетни цветя и части на растенията(корен, стъбло, листа, цвят); ролята на човека като определящ фактор за развитието на растенията.

Ситуацията започна като на вниманието на децата беше пусната мелодия като музикална загадка, а целта беше децата да познаят за кой сезон е композирана тя. Децата от предучилищната група се справиха чудесно, отгатвайки по песните на птичките,че сезонът е пролет. Разказаха нещата, които знаят за промените, настъпващи през този сезон в растителния свят, долитащите птички у нас през пролетта, за това как всичко се събужда през пролетта- тревички, цветя, хора,птички, пеперуди.

И всичко, разказано от тях беше много сполучливо подредено на магнитното табло, където се получи една чудесна пролетна картина. Децата правилно назоваваха и разпознаваха пролетните цветя и техните части. Разказаха за грижите, които полагат хората при отглеждането на цветята, както и от нуждата от почва, вода, светлина и въздух на растенията.

Имаше и словесни игри за отгатване „Кога се случва това?”, в която децата се справиха без затруднение. Изиграха интерактивната игра „Лале”, с която показаха, че през деня цветята разтварят чашките си, а вечер се затварят.

Накрая завършиха с дидактичната игра „Кой е излишен” или „Назови групата”.

За награда на всички деца и поздрав към родителите завършиха с пролетната песен „Ручейче бълбука”.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ