Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[11.04.2012]

ДАРИТЕЛСКА АКЦИЯ

Бинка Величкова

В днешното нелеко, съпътствано от безброй лишения ежедневие, отзивчивостта и съпричастието към хората в неравностойно социално положение придобиват все по-голяма актуалност. В такава насока бе и реализираната в СОУ „Д-р Петър Берон”- град Болярово акция за събиране на дрехи, които да бъдат раздадени на нуждаещи се учиници.

Това стана в дните, предхождащи пролетната ваканция и християнския празник Възкресение Христово( Великден). Комисия, сформирана от директора на училището, прие и разпредели дарените дрехи на деца, които по сведения на класните им ръководители имат нужда от такава подкрепа.

Днешното „вземи” е много по-полезно от обещаното „ще ти дам”- има такава руска пословица. Протегнатата навреме ръка е безценен жест за онзи, който наистина е желал това и несъмнено би оценил благородния жест.

Похвала заслужават четвъртокласниците Йордан Даскалов и Иван Петров, осмокласниците Христо Георгиев и Иван Ефев, Ана- Мария Тодорова от пети „а” клас, както и малката първокласничка Пламена Георгиева. Те с готовност откликнаха на призива и побързаха да зарадват други деца, проявявайки щедрост и готовност да помогнат.

„Имам ли аз, то значи имаш и ти” – написа някога Никола Вапцаров. В стихотворението си „Не бойте се, деца”. Думи, които и днес потвърждава времето...

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ