Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[09.04.2012]

ОДОБРИХА СУБСИДИИ ОТ 13.5 МЛН.ЛВ. ЗА СЕЛСКИ ТУРИЗЪМ И ФОТОВОЛТАИЦИ

Одобриха субсидии от 13.5 млн.лв. за селски туризъм и фотоволтаици. Средствата са по мерките 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности” и 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” от Програмата за развитие на селските райони.

Общо 51 проекта бяха разгледани днес от Експертна комисия за осигуряване на прозрачност. Сред тях са предложения за строежа на 34 къщи за гости и 9 фотоволтаични централи. Един от проектите за селски туризъм предвижда построяване на ваканционно селище от шест бунгала. Одобрени са и разходи за ремонт на седем вече съществуващи хотели и изграждането на нови пристройки към тях. С помощ по програмата ще бъде построена и конна база.

Деветте одобрени проекта за фотоволтаични централи предвиждат доставката на модули, инвертори, сензори, комуникации и конструкции. Друг проект е за купуване на екипировка за спорт - бъгита, АТВ-та, ски шейни и предпазни обувки.

Проектите за фотоволтаични централи и селски туризъм са сред най-популярните инвестиции по мерки 311 и 312. До 31 декември 2011 по тях бяха договорени над 211 млн. лева.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ