Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[29.03.2012]

МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ НА АГЕНЦИЯТА ПО ХРАНИ ДО ГЕРГЬОВДЕН

Във връзка с предстоящите религиозни празници, през изминалата седмица Българска агенция по безопасност на храните извърши 2240 допълнителни проверки в цялата страна. Засилените проверки са свързани с увеличеното търсене и консумация на храни в заведения за обществено хранене и обекти за търговия с храни и хранителни продукти, съобщиха от Агенцията.

Инспекторите към Българска агенция по безопасност на храните издадоха 187 предписания и връчиха 45 Акта за установяване на административно нарушение. Няма обекти с временна или постоянна преустановена дейност. 31 килограма са възбранените хранителни продукти, от които 15 килограма храни от животински произход, 15 килограма козунаци, 1 килограм боя за яйца и 630 яйца.

Най-често констатираните нарушения са свързани с неправилно съхранение на продукти, съхранение и предлагане на продукти с изтекъл срок, без идентификационна маркировка или некоректни търговски документи, предлагане на плодове и зеленчуци, приети в търговските обекти без документ за произход, нарушения на Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните.

Масираните проверки ще продължат до Гергьовден.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ