Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[18.03.2012]

БЪЛГАРИЯ ПРЕДЛАГА ДА СЕ ЗАПАЗИ ФИНАНСОВАТА РАМКА НА ОБЩАТА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПОЛИТИКА

България и Франция подкрепят запазването на средствата в сектор Земеделие в новия програмен период на Общата селскостопанска политика, стана ясно на срещата на заместник-министрите на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и Светлана Боянова с директора на Генерална дирекция „Политики в областта на земеделието, хранително-вкусовата промишленост г-н Ерик Ален.

България предлага да се запази финансовата рамка на ОСП, което ще помогне за справяне с все по-сериозните предизвикателства пред съвременното земеделие.

Френското правителство също застава зад запазването на нивата на финансиране на ОСП, това заяви Ерик Ален. Той подчерта, че Франция ще подкрепи решението на страната ни по този въпрос пред Европейската комисия. Г-н Ален допълни, че страната му стой твърдо и зад решението на България за по-голяма гъвкавост между първи и втори стълб на ОСП.

Двете страни се обединиха около идеята, че директните плащания имат важно значение като средство за подкрепа на дохода на земеделските стопани и са жизнено необходими за тях.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ