Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[18.03.2012]

"ДОМЕЙН БОЙАР"СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН РИТОН С QUANTUM СОВИНЬОН БЛАН

"Домейн Бойар" спечели Златен ритон с Quantum Совиньон блан, реколта 2011 и дванадесет златни медала на Международната изложба „Винария” 2012, съобщиха от пресцентъра на компанията

Златните медалисти са вина от изцяло обновеното портфолио на избата: В категорията „бели вина от последна реколта" - Ars Longa Шенин Блан и Шардоне 2011 и Domaine Boyar Platinum Шардоне 2011. В категорията отлежали бели вина - CODE Шардоне 2010.

В категорията червени вина от последна реколта: Quantum Каберне Фран 2011.

Останалите златни медали са за червените вина: Vinotheka Cabernet Sauvignon 2007, Solitaire Cabernet Franc 2008, Domaine Boyar Platinum Merlot 2009, Mark Girardelli Syrah& Rubin 2010, Ars Longa Caladoc&Cabernet Franc&Cabernet Sauvignon 2010, Ars Longa Mavrud&Rubin 2010, Quantum Cabernet Sauvignon 2010, Quantum Merlot 2010.

Богатото портфолио на компанията включва над 120 продукта от разнообразни видове и стилове асортименти – от трапезни вина до елитни и бутикови серии, спиртни напитки и внимателно подбрана селекция от вносни вина. Портфолиото отговаря и задоволява нуждите на най-големите търговски вериги, както и изискания вкус на индивидуалния ценител и колекционер.

Освен традиционните и популярни сортове Домейн Бойар предлага интересни европейски сортове, отгледани в българския тероар.

Те са компания изцяло ориентирани към модерното винарство.

Тяхната мисия е да развиват винената култура създавайки вина, които вдъхновяват за стилен и интересен живот.

Екипът се състои от висококвалифицирани енолози, а Домейн Бойар е най-модерната изба в Централна и Източна Европа. Компанията внимателно подбира и селектира само най-доброто грозде от всяка реколта за да постигне максимално качество на виното.

Стреми се да произвежда вълнуващи вина и дестилати в богата палитра от стилове за да доставим истинско удоволствие на ценителите.

“Домейн Бойар” е първата частна винарска компания след промените и е регистрирана през 1991 г. едновременно в София и Лондон. В периода на икономически преход "Домейн Бойар" се превръща в един от най-големите и престижни производители и износители на българско вино в Европа, Северна Америка, Африка и Азия. Основни пазари на компанията са Великобритания, Бенелюкс, Русия, Канада, САЩ и скандинавските страни. „Домейн Бойар" и „Сините скали" са единствените български вина, попадали в престижната британска класация “Топ 50” на AС Nielsen.

Таня Атан

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ