Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[16.03.2012]

ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА Е НОВИЯТ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Новият министър на здравеопазването се казва Десислава Атанасова, сега председател на здравната комисия в парламента. Тя е четвърти министър на здравеопазването в кабинета "Борисов"

Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, политология и европейска интеграция.Владее английски, немски и руски език. Омъжена е. Народен представител от ГЕРБ в 41-то НС, избрана от Русенски избирателен район.

От 14 юли 2010 г. е председател на Комисията по здравеопазване. Тя замени на поста подалия оставка Лъчезар Иванов, който се оттегли след скандал (заради опита му да спре репортаж за негов приятел митничар). Атанасова става първият председател на комисията без медицинско образование и първата жена на този пост.

Десислава Атанасова заяви днес на брифинг в НС, че ще обърне специално внимание на спешната помощ като приоритет в работата си и добави, че се чувства като тежката артилерия на ГЕРБ в тази сфера.

Атанасова разчита, че анкетната комисия ще провери надлежно цените на лекарствата у нас и на какво се дължи тяхното поскъпване. Тя призна, че нещата са се развивали зле, но ползите и резултатите от работата им ще се усетят в края на мандата.

„Години наред много министри са се опитвали да правят реформи. Всеки ден нещата стават по-зле”, каза Атанасова. Тя заяви, че няма да прави ревизия на работата на министър Константинов.

С министър Симеон Дянков работим добре, нямаме различия в позициите, изказани досега, посочи Атанасова. Според нея не са необходими драстични законодателни промени и заяви, че ще се съсредоточи в подзаконовата уредба.

Атанасова обеща в рамките на месец потребителите да усетят намаляване на цените на лекарствата в България. Целта й е - доволни лекари, доволни пациенти, спокойствие в системата, обяви бъдещият министър на здравеопазването.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ