Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[14.03.2012]

КЪМ ПРОФЕСОР АТАНАС КЕХАЙОВ С БЛАГОДАРНОСТ ЗА ХУБАВИТЕ ДУМИ

Лора Величкова

На 7 март 2012 година получих едно от многото писма от читатели, на които още веднъж искам да благодаря , че не забравят родния си край и някои редовно, други не толкова ни изпращат писма с мнения, споделени мисли, а и със свои нови творби. Тук мога да спомена творците от Горска поляна Николай Домусчиев, Атанас Радойнов и Димитър Барев, на чиито писма искрено се радвам.

Но темата, която исках да повдигна беше за писмото от 7 март на професор д-р Атанас Николов Кехайов (доктор на медицинските науки), родом от село Мамарчево. В него той казва много хубави и топли думи- както за вестника, така и за родния си край, който обича- особено Мамарчево, Болярово и Ситово.

В писмото си професор Кехайов обръща внимание на видните личности с корени от родното му Мамарчево сред които Коста Чолаков ( бивш заместник министър на леката промишленост). Големият български диригент Емил Чакъров също е с корени от селото. От село Мамарчево произхожда и един от най-добрите вирусолози доц. д-р Христо Одисеев, който е вуйчо на друг велик мамарчевец- актьорът Георги Мамалев. Бившият министър по европейските въпроси Гергана Паси също е поп произход оттук- майка й д-р Златка Сярова е от селото. С особена гордост професорът говори и за нашумялата, особено напоследък Мишел Бонев, също с мамарчевски корен.

Самият професор Атанас Кехайов също е виден представител на селото си и на общината ни. Негово мнение е , че е крайно време да се намери ентусиаст, който да проучи историята на нашия край и видните личности, произлезли оттук. Аз споделям това мнение и ще се радвам и някой друг да се замисли над това, прочитайки тези думи.

Писмото си професор Атанас Кехайов завършва с думите колко е хубаво, че се заделят средства за нашия вестник от общинското ръководство, колко съпричастен към него е кметът Христо Христов. На общинския кмет искам да благодаря и аз искрено като редактор, за това , което прави, за да съществува вестника ни и голямата отзивчивост винаги от негова страна.

В края на писмото си професор Кехайов отдава дължимото и на дългогодишния секретар на общината, също от село Мамарчево Ангел Тодоров, вече пенсионер. Спомня си и за професионализма на дългогодишния главен редактор Димо Трудолюбов. Ще завърша с наистина прекрасните финални думи в писмото: „ Красотата на вестника е в това, че правите прозрачна дейността на ръководството и живота на жител

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ