Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[06.03.2012]

МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ ОТКРИ МЕЖДУНАРОДНАТА СЕЛСКОСТОПАНСКА ИЗЛОЖБА „АГРА 2012”

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов откри международната селскостопанска изложба „Агра 2012” в Пловдивския панаир.

При откриването министърът се обърна към родните производители и ги призова да бъдат със самочувствието на предлагащи нещо на най-високо ниво. На българските производители Найденов пожела по-добри дни като каза, че въпреки скептицизма, който ги е обхванал сега, ги очакват наистина добри дни във връзка с Общата селскостопанска политика, която ще им даде това равноправие в Европа, което те очакват.

Министър Мирослав Найденов изрази надежда, че всички заедно ще успеем. Той каза още, че земеделието никога не е бил отрасъл в криза, защото населението на земята се увеличава и този сектор е обречен на успех.

В първия ден ще бъде обявено и създаването на българо-американско дружество за внедряване на американския опит в земеделието, управлението, продажбите и сервиза на селскостопанска техника. Експозиции на фирми от 25 държави ще бъдат разположени в 4 палати и откритите площи пред тях в панаирния комплекс.

За първи път ще се обособи и отделна специализирана изложба БИО АГРА - за биологично растениевъдство и животновъдство, както и продукти, свързани с био земеделието.

Най-големият дилър на CNH в световен мащаб стъпва в България с намерение да навлезе в Източна Европа, уточниха организаторите. "Целта на новото дружество е внедряване на американския опит в земеделието, прилагането му в мениджмънта, продажбите и сервиза на селскостопанска техника", обяснява президентът на "Римекс" Румен Лазаров.

"След експанзията ни в Румъния това ще ни даде възможност да постигнем целите си в Източна Европа и допълнително да се възползваме от глобалната икономика на агробизнеса", заявява Дейвид Майер, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на "Титан Машинъри Инкорпорейтед".

Очаква се по време на "Агра-2012" още много български компании да намерят делови партньори от чужбина. Експозициите са разположени в четири палати и площите около тях. Мотофреза с три скорости, моторна пръскачка и водна помпа ще бъдат дадени като наградите за посетители на Международната селскостопанска изложба. Те са осигурени от Международен панаир Пловдив, който организира деловия форум.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ