Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.02.2012]

НАД ДВОЙНИЯ РАЗМЕР НА КОМАНДИРОВЪЧНИТЕ СЕ ДЪЛЖАТ ОСИГУРОВКИ

Вноски за фондовете на държавното обществено осигуряване се дължат над двукратния размер на дневните пари при командировка, определен в нормативен акт. Това е записано в последните промени на Наредбата за елементите на възнаграждението и доходите, върху които се правят осигурителни вноски, които влизат в сила от 1 март тази година, съобщиха от НАП.

Досега върху дневните пари при командировка вноски за ДОО не се дължаха.Така например, ако става въпрос за служебно пътуване в рамките на страната, осигурителни вноски ще се дължат върху сумата над 40 лв. на ден. Това е така, защото размерът, който е определен за дневни пари в Наредбата за командировките в страната, е 20 лв.

Други промени в наредбата предвиждат изрично, че при определяне на годишния осигурителен доход на регистрираните земеделски производители и тютюнопроизводителите не се включват сумите, получени под формата на държавни помощи, субсидии и друго подпомагане от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и от държавния бюджет.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ