Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.02.2012]

УТВЪРЖДАВАТ ЧИТАЛИЩНАТА ХУДОЖЕСТВЕНА САМОДЕЙНОСТ В ОБЩИНА БОЛЯРОВО

На 2 март в читалище „Възраждане” Болярово ще се проведе общински преглед на художествената самодейност.Организатор на събитието е Община Болярово, а в него ще участват състави и индивидуални изпълнители от всички читалища в общината.

Читалищната художествена самодейност се утвърди през годините, като един своеобразен преглед на постиженията в областта на любителското изкуство в общината Целта е да се представя и съхранява богатия песенен фолклор и художественото наследство от носии, характерни за региона.

Празникът на читалищната самодейност няма конкурсен характер. Ще празнуват хората, които са свързани с любовта към изкуството, хората, които имат потребност да развият дарбата си.На всички състави ще бъдат връчени грамоти за участие в събитието.

Дейността на читалище Възраждане е насочена към съхраняване и развитие на традиционните читалищни дейности: библиотечна дейност, художествена самодейност, културно-масови прояви, самодейни групи и др.

Тези основни дейности определят читалището в Болярово като център за просвета, култура и самодейно творчество. Днес читалището се стреми към разширяване, обновяване и популяризиране на своята дейност, стимулиране на детското творчество и засилено гражданското участие в обществения живот на града.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ