Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[14.02.2012]

БВС: ПРАВАТА И ПЪЛНОМОЩИЯТА НА ВЕТЕРИНАРИТЕ СА ДЕЛЕГИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА

Лекари от Българския ветеринарен съюз поискаха оставката на изпълнителния директор на Българската агенция за безопасност на храните Йордан Войнов. Ако той не бъде отстранен от поста си, ветеринарите ще свалят доверието си и от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.Повод стана изказване на Войнов, че лекарите от БВС са крадци, източващи парите на държавата. Това съобщиха от Български Ветеринарен съюз.

Д-р Войнов ни нарече хора без морал, защото казахме, че ваксините не се доставят навреме, обясни председателят на съюза д-р Йордан Бойчев. Войнов произлиза от нашето съсловие, а се държи като диктатор.

От Българския ветеринарен съюз се обявиха категорично и срещу законопроекта за изменение и допълнение на Закона за ветеринаромедицинската дейност.В законопроекта има заложено отнемане на правомощията на съюза, който контролира добрата ветеринарна практика. Тази дейност на съюза се поема от Българската агенция за безопасност на храните.

Според ветеринарите работата на Агенцията по храните е да контролира храните, но не и професионалната общност. Защото именно ветеринарните лекари следят за профилактиката и лечението на животните и техните продукти преди влизането им в магазина. Правата и пълномощията на БВС са делегирани от държавата.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ