Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[08.02.2012]

МАШИНИ РАЗЧИСТВАТ ПЪТЯ, НО НЕПОСРЕДСТВЕНО СЛЕД ТЯХ СЕ ОБРАЗУВАТ НОВИ ПРЕСПИ ПО ПЪТЯ БОЛЯРОВО - СРЕДЕЦ

Машини разчистват пътя, но непосредствено след тях се образуват нови преспи и почистването е невъзможно по пътя Болярово-Средец, съобщи кметският наместник на Голямо Крушево Костадин Иванов. Няколко автомобила са закъсали, но вече са изпратени машини да изтеглят колите. Обстановката продължава да е сложна, макар вятърът да е намалял.

Работи се интензивно по пътната мрежа, за да може маршрутките да пътуват за Бургас и Ямбол. Има отсечки, където работата е почти невъзможна, но съм доволен, че успяхме да осигурим хляб и стоки от първа необходимост на населението. В общината работи цялата снегопочистваща техника и се надявам да няма бедстващи хора, коментира Иванов.

В сила е код "оранжево", което е предпоследната степен за опасни метеорологични явления. Заради силния снеговалежи и навявания има затворени пътища, а на места движението е силно затруднено. Учениците са в дървена ваканция, тъй като движението е затруднено от снегонавявания по пътищата. На територията на Ямболска област няма скъсани диги на язовири, няма и преливащи реки. Нивото им се следи непрекъснато и към момента всичко е спокойно.

15 селища в Ямболска област са без електричество. 10 села в общините Тунджа и Стралджа са без електрозахранване повече от 30 часа. Всички опити на екипите да отстранят авариите засега остават без резултат, заради ураганния на моменти вятър

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ