Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[03.02.2012]

КОЙ ЩЕ ОБЕЗЛЕДЕНИ УЛИЦИТЕ?

Къде са снегорините? Кой ще обезледени селските улици? Този въпрос задаваха жителите на Голямо Крушево през тази седмица и определяха като безхаберно отношението на фирмите, отговорни за поддръжката на улиците. Поне главните улици трябва да са в добро състояние. Хората са възрастни и не могат да отидат до магазина за хляб. След обилния януарски снеговалеж, селото остава заледено и почти непроходимо.

Много хора са с травми поради хлъзгавите улици. Прогнозите ще се увеличат в идните дни, тъй като това е времето за изплащане на пенсии.Глоба до 500 лева може да получат всички, които не са почистили заледените тротоари до жилищните сгради.Това предполага законът. Хората проявяват разбиране и са наясно, че са длъжни да си почистват, но по някакви причини не го правят.. Вероятно всеки очаква някой друг да го направи. Тук обаче преобладават възрастни хора, които не могат да се справят. И днес улиците остават доста опасно място както за ходене, така и за возене.

„ Голяма част от населението се оплаква безводие, ситуацията е неприятна. Редовно се говори за това колко внимателни трябва да сме при пътувания в зимни условия. Основният фокус обаче е за извън населените места, а не за улиците, които са не по-малко предизвикателни в студените зимни дни, коментира кметският наместник Костадин Иванов.

Стремим се да подобряваме качеството на живот на самотните хора. Въведохме услуги по домовете на трудно подвижните самотни стари хора. Най-често доброволците им закупуват хляб, лекарства и други продукти от първа необходимост. Често се налага разриване на снега, заплащане на електричество, вода и други комунални разходи.Вчера обходих много къщи и се убедих, че най-високо оценяваната услуга се оказа общуването – разговорите, които доброволците водят с хората от третата възраст, останали да живеят в самотност последните си години. Искаме да им предоставим услуги, отговарящи на техните потребности, да преодолеем социалната изолация, каза още Иванов.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ