Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[23.01.2012]

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: ЩЕ РАБОТЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

Пред Паметника на незнайния войн и пред представителните части на Българската армия се проведе официалната церемония по встъпване в длъжност на президента Росен Плевнелиев

За мен беше чест! Да живее България!, сбогува се Г. Първанов. Преди това подчерта, че трябва да има активен, силен, действащ и работещ президент. Прави чест на моите предшественици Ж. Желев и П. Стоянов, че не допуснаха обезличаване на институцията, каза той и призова да не се обезличава институцията.

В присъствието на премиера, кабинета, висшия клир, политици, депутати, дипломатически корпус и граждани, досега действащият президент Г. Първанов и новоизбраният Р. Плевнелиев приеха почетния караул от гвардейци.

Трябва да има активен, силен, действащ и работещ президент и прави чест на моите предшественици Ж. Желев и П. Стоянов, че не допуснаха обезличаване на институцията, каза Г. Първанов и добави, че се надява и той да има скромен успех в това отношение. Той призова Р. Плевнелиев да не допусне обезличаване на институцията и да не я превръща в протоколна. Президентската институция през последните 10 години се постара да не допуска пагубен разкол в обществото като цяло, каза още Първанов. Според него президентът е ключов фактор за постигане на нова политическа култура. Той постави акцент върху баланса на властите, което не означавало партиен монопол и върху приемствеността на стратегическите цели и национални приоритети. За мен беше чест! Да живее България!, заключи Първанов.

Няма българин, чието сърце да не трепне, когато край него преминават бойните знамена, те винаги идват величествено и ни напомнят за нашата славна история, започна словото си президентът Росен Плевнелиев. Когато основите са здрави, можеш да надграждаш, каза той. Миналото ни учи, че сме успявали само, когато сме били заедно, когато сме имали цел. Затова ще обединявам, няма да разделям, ще работя с визия и ще търся съгласие по националните приоритети. Ще изковем заедно програмата на България 2020, независимо кой е на власт. Ще работя за България, за духовното и културно развитие на нацията, ще отворя президентството за всички граждани, обеща той. Нямам съмнение, че България ще се развива, въпросът е с каква скорост ще напредваме по националните цели. Да бъдем достоен европейски член, средно богат, с развита икономика, държава, в която младите хора остават, защото виждат перспектива за развитие. Нека изградим такава България заедно, завърши президентът Плевнелиев.

Двамата президенти се здрависаха, усмихнати, а след това прозвуча химна на Р България, съпроводен от 21 топовни салюта.

Таня Атанасова

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ