Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.01.2012]

ПОЛИЦЕЙСКА КОЛА ПАТРУЛИРА ИЗ СЕЛО ГОЛЯМО КРУШЕВО СЛЕД ЗАЧЕСТИЛИ ОБИРИ НА КЪЩИ. РЕГИОНЪТ ДОСКОРО БЕШЕ СПОКОЕН И НЯМАШЕ ИЗЯВЕНА КРИМИНАЛНА ПРЕСТЪПНОСТ.

Полицията изведе принудително самонастанили се роми в Голямо Крушево

Таня Атанасова

В центъра на селото роми се самонастаниха в общински имот. Жилищната сграда е негодна за обитаване и опасна за здравето и живота на гражданите. Кметът Костадин Иванов се отнася с изключителна отговорност към проблема. Той се стреми максимално прецизно да го разреши.

Според кмета подобни проблеми съществуват не само в Голямо Крушево, но и в други села в Общината. Това не е единичен случай и този проблем след време ще рефлектира в обществото. Той предположи, че една от причините за увеличаване броя на ромите в селото е това, че са загубили своята работа и търсят препитание в други места. Не без значение е и високата раждаемост сред ромското население. Само образованието на ромските деца и спазването на законите, а не социалните помощи ще могат да решат основно проблема с интеграция на ромите, категоричен е кметът.

Не знам докога повечето ще работят, а някои ще живеят от техните данъци и на всичко отгоре имат претенции, че им е малко. А ако падне къщата и ги изтрепе, партия ДРОМ ще започне с това как някои не си е свършил работата. Те много добре си знаят правата, но не си знаят задълженията”, коментират жители на Голямо Крушево.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ