Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[05.01.2012]

КМЕТСКИЯТ НАМЕСТНИК НА ГОЛЯМО КРУШЕВО ИНИЦИИРА ОТКРИТ ДЕБАТ ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА СЕЛОТО

Таня Атанасова

Кметският наместник на Голямо Крушево Костадин Иванов инициира открит дебат по проблемите на селото.Целта на тази среща е да се вземат адекватни решения за всички неуредици и да се постави началото на една традиция за обмяна на идеи.

Отговорни сме всички и след два месеца, когато ще има нова среща, бих желал много от нещата да са факт. Нека да не тъпчем повече на едно и също място и да не изхвърляме боклука където ни падне. Не е ли време всеки от нас да поеме своята част от отговорността и да свърши това, което може, за да има положителни резултати? Не е ли време да осъзнаем, че не е ефективно да чакаме други хора да решават нашите проблеми, каза кметският наместник.

Той призова всички присъстващи да се ангажират с чистотата и нерегламентираните сметища, едно от което е районът край реката. Да се организираме и да почистим парка към читалището, както и гробищния парк. Районът около площада да бъде изряден, поиска Иванов.

Друг важен проблем, подложен на обсъждане бе въпросът за престъпността в селото.Трябва да потърсим начин за решение на проблема, защото наскоро посред бял ден обраха къща в селото. Сигурността на хората и имуществото им е една много болна тема. Тук липсва респектиращата роля на полицейската кола, затова кметът пое твърд ангажимент да има патрулиращи полицаи.

Повдигнат бе и въпросът с кучетата. Въпреки предупрежденията на кмета към стопаните на кучетата, те продължават да се разхождат по улиците. Хората се оплакват, че не могат да отидат до здравната служба и се налага някой да ги пази. Кметът е изпратил предупредителни писма, но въпросът все още остава нерешен.

Единствен начин за решение на проблемите е сурови мерки и много наказания, а не само предупреждения и правила, които никой не спазва.Като активен представител на гражданското общество и пряко засегнат от развитието на селото аз смятам този дебат за много необходим пред прага на 2012г., каза Стоян Габеров.

Към ценностната система на християнството призова отец Николай, участник в дебата. Вярата в Бога е основата, фундаментът на етичните норми. Вярвайте малко повече, защото вярата ще ви даде увереност в това, което правите. Нека вложим сърце и душа в нашето начинание. То ще пребъде, заключи отец Николай.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ