Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[24.12.2011]

ЧЕТИРИ КОЛЕДАРСКИ ГРУПИ ПОСЕТИХА КМЕТА НА ОБЩИНАТА НА БЪДНИ ВЕЧЕР

Лора Величкова

На Бъдни вечер, 24 декември 2011 година, по традиция коледарските групи, които ще обикалят по домовете да пеят за здраве и берекет се представят първо при кмета на общината.Той им дава един вид „разрешение” да започнат коледуването в града по къщите.

Тази година четири коледарски групи пяха на кмета,съпругата му,заместник кмета и секретаря на общината. Като най-малките бяха групата от детската градина,които се представиха много добре. Другите две групи бяха от младежи,като част от тях бяха ученици от СОУ „Д-р Петър Берон“- град Болярово. Най-големи бяха коледарската мъжка група към читалище „Възраждане 1912“- град Болярово, които от няколко години носят първи награди на Националния коледарски празник, провеждащ се в Ямбол.

Всички те изпяха по няколко песни, казаха традиционната коледарска благословията и получиха почерпка и разрешение от кмета на общината Христо Христов да пеят по домовете,носейки духа на българската традиция и поздрави и пожелания на всички от него и тук присъстващите му колеги.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ