Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[09.12.2011]

НОВИ КНИГИ В БИБЛИОТЕКИТЕ В БОЛЯРОВСКА ОБЩИНА

Нови книги в библиотеките в Боляровска община

Лора Величкова

Читателите от Болярово,Мамарчево, Стефан Караджово и Попово ще имат възможност да се насладят на новите книги в библиотеките към читалище „Възраждане 1912г.” – град Болярово и читалище” Светлина 1928г.- село Мамарчево.

Новите книги, които могат да бъдат намерени в боляровсата библиотека са: „Балсам за душата”. Тази книга съдържа 365 послания за всеки ден, малки късчета мъдрост, представени по достъпен начин, който съответства на нашия забързан ден. Всяко дневно предписание се стреми да ни съпътства с любов, търпение и разум през трудностите, които можем да срещнем по пътя си.

„100 класически приказки” – първи и втори том. 50 класически приказки от братя Грим, Шарл Перо, Андерсен, Езоп, предания и легенди от Европа и Азия. 50 класически приказки за великани, вещици, магии, кралски приключения, както и с легенди от Африка, Америка, Европа и Азия.

А за читателите на мамарчевската библиотека ще е интерсно да знаят,че за парите, отпуснати по Проекта на министерството на културата, за който вече писахме са закупени 40 книги с художествена литература и 10 – детска. От художествената литература са закупени криминални и развлекателни романи. Една от тях е „Скъпа няма да мога” от Алисън Пиърсън. Това е историята за една блестяща дилема, пред които една майка се изправя.

За по-малките читатели интерес ще представляват „Български предания и легенди”. Колоритни и сладкодумни приказки, български предания и легенди, които ни разкриват вярванията на нашия народ, начина, по който си е обяснявал създаването на света, небесните светила, човека , животните, дърветата, природните явления.

За същта сума по допълваща субсидия от министерството на културата читалище «Стефан Караджа- село Стефан Кападжово е закупило детска литература,учебна , художествена литература. Две от книгите са за връзката между храненето и здравето, три с беседи на Учителя Петър Дънов, помагала по бълг.език и сборници по математика за различни класове до 8-ми. Автори на част от новата художествена литература са - Джон Гришам, Нора Робъртс, Том Мартин, КлайвКъслар и др.

НЧ „Н. Й. Вапцаро”- село Попово е наблегнало на детската и учебна литература- приказките на Братя Грим, басните на Езоп, произведенията на Стоян Михайловски и др. Сред художествената развлекателна литература се срещат имена на известни автроки като Даниел Стийл(„Сестри”) и Сандра Браун(„Бягството”).

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ