Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[02.12.2011]

1 ДЕКЕМВРИ

Поредна дейност по трансграничния проект „Две различни практики- една обща цел”

Лора Величкова

На 1 декември 2011 г. продължиха уроците и Workshop по трета дейност от трансграничния проект „Две различни практики-една обща цел”. ”. Тази дейност е с времетраене 28 ноември до 2 декември 2011 г. Проектът е № 2007СВ16ІРО008 – 2009-1-10 по програмата за Трансгранично сътрудничество (ИПП) 2009 – 2013 г. България – Турция. Водеща организация на проекта е Общинското училищно настоятелство на училища и ЦДГ, а партньори са община Кофчаз и община Болярово.

Третата дейност “ Дни на приятелството в Болярово” включва: демонстрация на тема “Въвеждане на иновативни подходи за изучаване на биологията и математиката”; Workshop на тема “Моят роден край” /V-VІІІ клас/; Workshop на тема “Традиции, обичаи и календарни празници” /V-VІІІ клас/; Workshop на тема “Компютърът като средство за изразяване на идеи” /І-ІV клас/; демонстрация на тема “Спорт за всички” бе представена от председателят на Общинското училищно настоятелство на училища и ЦДГ София Минева на 28 ноември 2011 г. С тази дейност, поясни тя ,се очаква подобряване на връзките между двете училища, подобряване капацитета на училищните общности, подобряване и на обучителния процес.

На 28 ноември 2011 г. гостите наблюдаваха урок по биология на тема „Многообразието на птиците” с учениците от осми клас и госпожа Събина Тодорова и Workshop на тема “Традиции, обичаи и календарни празници” /V-VІІІ клас/ с госпожа Нели Христова, а на на 29 ноември Нели Христова проведе мултимедиен урок с 5 а клас на тема „Четириъгълник. Правоъгълник. Квадрат. Преговор.”, последван от Workshop на тема “Моят роден край”, представен от преподавателката Събина Тодорова и група ученици от 5 до 8 клас.

И днес присъстваха турските партньори по проекта, кметът на община Кофчаз Нури Чалъшкан, каймаканинът Енвер Йоздерин, директорът на „Просвета” Джахир Джахид, директорът на училището в Кофчаз, учители и ученици от училището, кметът на община Болярово Христо Христов, секретаря на общината Нина Терзиева, учители и ученици от СОУ „Д-р Петър Берон”.

Днес (1 декември) с учениците от първи и втори клас на СОУ „Д- р Петър Берон” преподавателката Мария Тодорова представи последния Workshop под формата на мултимедиен урок по изобразително изкуство. Заедно, стъпка по стъпка, запознавайки се с презентацията децата се учиха да рисуват котка.Турските ученици с удоволствие се включиха в рисуването и се представиха изключително добре. Хубави бяха и рисунките на нашите първокласници и второкласници- рисувани по презентацията и след това оцветени в цветове по избор.

След приключването на тази дейност от рисунките на всички бе направена изложба и преминаха към следващата. А това беше направата на Коледен календар. Тъй като е началото на месец декември, госпожа Мария Тодорова показа на всички как да направят кутийки, в които сложи писмено пожелание всяко дете, включително и турските. А в презентацията бяха посочени и предстоящите им дейности заедно в кръжока- изработване на коледен венец и на коледна картичка. Това ще правят в предстоящите часове в училище. С това завърши последния Workshop по тази дейност. Той, както и предходните получи много положителни отзиви и оценки.

Утре предстои последната част от третата дейност по проекта- спортни игри в СОУ „Д-р Петър Берон”.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ