Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.11.2011]

ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ НОЕМВРИ – ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

Лора Величкова

Ден на християнското семейство и християнската младеж честваме на 21 ноември. На същата дата се отбелязва и Въведение Богородично или празникът, който е "предвестник на Божието благоволение към хората".

Въведение Богородично ни напомня за влизането на Светата Дева в Йерусалимския храм. Когато Мария навършила три години, благочестивите й родители Йоаким и Ана изпълнили обещанието си, дадено пред Бога, и оставили дъщеря си в храма - да служи на Господа и да се подготвя за великото си предназначение на Божия майка.

Първосвещеник Захария - баща на св. Йоан Кръстител - я посрещнал, благославяйки я. Той я въвежда в светилището на 21 ноември.

Този ден Църквата е приела и за Ден на християнското семейство. Семейното ходене на църква днес символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на родителите за духовните им задължения към децата.

Посланията на празника са и част от завета на Господ Исус Христос - децата да показват уважение и почит към родителите, съпругът да обича жена си, както Хистос е възлюбил църквата, а съпругата да почита мъжа си и да е покорна.

По повод 21 ноември – Денят на християнското семейство кметът на общината Христо Христов младите поднесе на младите семейства, последни сключили брак в град Болярово- Диана и Диян Кижеви и Галина и Иван Николови поздравителни адреси и сувенири.

Да пожелаем още дълги години щаслив брак на тези две семейства, и на всички семейства на територията на общината ни и дано през предстоящата година да сключат брак и още млади двойки!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ