Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[19.10.2011]

АКЦИЯ НА БМЧК

В СОУ "Д-р Петър Берон" град Болярово има касичка за набиране на средства!!!!

Български младежки Червен кръст организира Национална фондонабирателна кампания под надслов «Бъди 1 от 90 000», по повод 90 – годишния юбилей на БМЧК. Кампанията ще обхаване общообразователните училища в цялата страната, разчитаме на Министерството на образованието, младежта и науката, като важен съмишленик и партньор в кампанията.

Кампанията стартира на 15 септември и ще продължи до 30 октомври 2011 г. Целта на кампанията е да съберем средства от младите хора на България, които да бъдат предоставени за програма «Топъл обяд». Програмата има за цел да осигури всеки учебен ден обяд на децата, които са в тежко социално положение, с един родител или с други проблеми.

Кампанията е и една от формите, чрез които от БМЧК се борят срещу отпадането в училище, тъй като, за да бъдат обхванати от програмата, децата трябва да посещават учебни занимания.

Със събраните средства ще бъде осигурен обяд на близо 3000 ученици от цялата страна. Доброволците на БМЧК, които в голямата си част са в ученическа възраст, са подготвили и един апел, насочен към техните връстници, с цел да привлекат вниманието им към тази кауза. Призивът към всички ученици от 1-ви до 12-и клас е да отделят по един лев, който да дарят за съучениците си в нужда.

Събирането на средства ще става с традиционните касички, обозначени със знака на БЧК.

Немалко деца в страната не могат да посещават училище, тъй като няма финансовата възможност за това, като някои от тях са принудени да работят и да помагат на семействата си. За последните 10 години близо 240 000 деца са отпаднали от училище, предимно по социални причини и малка част са прекъснали образованието си заради нежелание.

БЧК Ямбол работи по проект «Топъл обяд» в партньоство с общините, през изминалата учебна 2010 / 2011 г., топъл обяд получиха 100 деца от 8 училища от гр. Ямбол и 100 деца от 2 училища от Община Тунджа.

специалист : Гергана Георгиева

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ