Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.10.2011]

СРЕЩА НА КАНДИДАТИТЕ ОТ ЛИСТАТА НА БСП С ЖИТЕЛИТЕ НА ДОЛНАТА ЧАСТ ОТ ГРАДА

Лора Величкова

На 12 октомври 2011 г. кандидатът за общински кмет и водач на листата от БСП Христо Христов, както и част от кандидатите за съветници се срещнаха с жителите на доллната част на града- улиците „ Яне Сандански”, „Христо Ботев”, „Нико Пехливанов”, „Димитър Благоев”, „Крайбрежна”, „Атанас Манчев” и „Кирил Маджаров”. От присъстващите кандидати за общински съветници бяха: Атанас Дженков, Димитър Драгоманов, Нина Терзиеува, Янко Анев, Йордан Трифонов.

В началото Христо Христов представи листата, а след това коментира поетите и съответно изпълнени ангажименти към жителите на общината и в частност към присъстващите през изминалия мандат. Откритият Дом за стари хора в село Воден, Защитеното жилище за възрастни в Болярово , а сега предстои да се открие и Дом за хора с деменции в сели Мамарчево, вероятно в края на 2012 или началото на 2013 година.

Извършено беше и саниране на детската градина в Болярово, беше изграден и дългооочаквания за всички общински пазар, открит лично от президента на Републиката Георги Първанов.

Господин Христов не пропусна да спомене и изградения на местността „Бахтепе” християнски кръст, благодарение на спонсора Методи Маджаров. До Нова година се очаква да бъде осветен кръста, за да се вижда светлината му вечер в околните местности и села, а дори и в Елхово. А от догодина по воля на господин Маджаров ще започне да се изгражда и малък параклис там.

Друго важно постижение е и възстановяването на стария празник на града- 26 октомври, Димитровден. А и вече всяко селище, дори и най-малкото в общината има своя празник, който се чества всяка година.

Предстоящ проект, който ще започне да се осъществява в началото на 2012 е за подмяна на цялостния водопровод на града. Сега тече търг за избор на изпълнител.

Предстои да се изгради и пречиствателна станция в близост до ракиения казан в града, проектът е готов и се чак ада се открие мярката.

Относно здравеопазването – клона в Болярово на Центъра за спешна медицинска помощ е получил две нови линейки през предния мандат и работи с шест екипа, от които населението на общината е доволно. Ще се стреми общинското ръководство, в лицето на Христо Христов, ако и за в бъдеще избирателите му гласуват доверие, да запази трите лекарски и две зъболекарски практики на територията на общината.

Друг предстоящ проект е санирането на СОУ „Д- р Петър Берон” – град Болярово през предстоящата година. Има идея и за изграждане на офис на Тракийско дружество, родила се точно по идея на гражданите. А в училище да се въведе вероучение на доброволен принцип е другата идея в тази сфера.

Прави се и експертна комисия за състоянието на незавършената сграда на читалището в Болярово, за да се прецени състоянието и да се търсят начини да се довърши чрез внасяне на нови проекти. Има програми до 2013 и начин да се търсят възможности, информира Христо Христов присъстващите. Внесен е и проект за църковния храм в Болярово и предстои основното му саниране. Проектът, както и този за издигането на християнски кръст на „Бахтепе” ще се ръководи от църковното настоятелство, общината няма да има участие е никакви пари и документи няма да минават оттам, поясни кандидатът на БСП.

След това разясни начините на гласуване, както и новото- за първи път на територията на общината ще има подвижна комисия за подалите заявление с телкови и нелкови решения- членове от комисията ще отидат на всеки от този списък в дома, където той ще упражни правото си на вот.

Христо Христов и останалите от листата дадоха думата на присъстващите за въпроси, мнения, препоръки. Беще дадено предложение за поне две общоградски събрания в годината, както и други, които кандидатите от БСП взеха под внимание, разискваха не въпроси и проблеми на квартала и живеещите там.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ