Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[10.10.2011]

ПРЕДИЗБОРНА СРЕЩА С ЖИВОТНОВЪДИТЕ ОТ БОЛЯРОВО

Лора Величкова

На 9 октомври 2011 година кандидатът за кмет и водач от листата на БСП Христо Христов се срещна с животновъдите от град Болярово. Той представи листата на кандидатите за съветници от БСП. На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Атанас Дженков и Йордан Трифонов, който е представител точно на животновъдите.

Христо Христов даде информация и за кандидат- президентската двойка от БСП - Ивайло Калфин- Стефан Данаилов. Ивайло Калфин жителите на общината имаха възможност да видят лично на 17 септември тази година при откриването на християнския кръст, издигнат по идея и със средства на Методи Маджаров, който има корени от село Шарково.

Христо Христов запозна присъстващите с вече осъществените проекти през изминалия мандат- откриването на Дома за стари хора в село Воден, Защитеното жилище в град Болярово, общинския пазар и обществената трапезария, която ще продължи да работи. А един от предстоящите проекти, който ще се осъществява през предстоящата година е за цялостната подмяна на водопровода в града ни. Тръбите, които ще бъдат поставени, са с гаранция 50 години.

Проект и за пречиствателна станция е подготвен за Болярово, в който са включени три улици в града все още без мръсен канал, чака също тепърва да се осъществи. От догодина също така ще започне саниране на СОУ „Д-р Петър Берон”- град Болярово.

Засегнати бяха и въпроси и проблеми тясно свързани с отрасъла на събралите се- животновъдството. Първо и най-важно е те да се регистрирани като земеделски производители, за да кандидатстват по различни програми и да получават субсидии. Новото, засягащо животновъдите е промяната на държавните пасища. Вероятно и те ще се дават чрез общината за в бъдеще, но това ще стане ясно през ноември.

Христо Христов подчерта за изискванията животните да бъдат изведени извън населеното място, ако се налага общината ще предостави терен. Запозна присъстващите с идеята да се създаде информационен център, в който да се дава безплатно информация на земеделци и животновъди на територията на общината. Освен кандидатът на БСП и Йордан Трифонов изтъкна, че начинът да се справят с проблемите в отрасъла е да се обединяват.

Разбира се, най- тревожният проблем за момента за животновъдите е липсата на ветеринарен лекар, който да е постоянно на територията на общината. Христо Христов увери събралите се, че се търси начин да се привлече специалист и дори се преговаря с един млад ветеринар. Идеята на д-р Янко Митев да отвори ветеринарна аптека в Болярово до Нова година също е много полезна за животновъдите. Самият доктор Митев има намерение също да гледа животни в село Мамарчево в бившия стопански двор и разбира се да осигури и работни места там.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ