Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.10.2011]

ПРЕДИЗБОРНА СРЕЩА В СЕЛО ПОПОВО

Лора Величкова

От 17 часа на 5 октомври 2011 година кметът на село Попово Ангел Апостолов представи на своите жители кандидатите за кмет на общината и водач на листата на БСП Христо Христов и кандидатите за съветници Атанас Дженков, Нина Терзиева и Янко Анев.

Христо Христов, добре познат на хората в селото като кмет четири мандата, се обърна към всички с призива да гласуват с разума си, защото знаят какво е сторено до сега за селото и общината. Запозна ги с изпълнението на поетите ангажименти и изпълнените проекти през предния мандат и разказа какво предстои да се направи и какви проекти са на път да се осъществят тепърва.

Не пропусна разкриването на нови работни места в новите социални заведения- Дома за стари хора в село Воден и Защитеното жилище в град Болярово. Спомена и замяната на осветителните тела на уличното осветление с енергоспестяващи и успокои всички, че цената на дървата няма да се промени и през следващите 4 години.

Както и в цялата страна, голям проблем е безработицата, но добрата новина за младите родители беше ,че децата им посещаващи детска градина и училище в съседното село Стефан Караджово ще бъдат подпомогнати от общината със средства, отпуснати за дрехи и учебни помагала. Общината винаги се е грижила и ще продължава да се грижи за социалнослабите( ежегодно за помощи се отпускат 40 хиляди от бюджета на общината) и за децата посещаващи ЦДГ „Здравец” и СОУ „Д-р Петър Берон”- град Болярово и ОУ „Стефан Караджа”- село Стефан Караджово. Освен тези средства, които се отпускат за началото на учебната година, отделно от друг спонсор децата в ОУ „Стефан Караджа” ще получат и по един спортен екип.

Доста бяха поставените въпроси на това предизборно събрание и на всеки един беше отговорено от Христо Христов или някои от кандидатите за съветници според компетенциите им. Остават някои нерешени на този етап въпроси и проблеми, но кандидатът на БСП гарантира, че ще търси начин за решение на всеки един тепърва, ако отново избирателите гласуват доверие на него и на листата за общински съветници на БСП, защото работата на един кмет е ефективна, когато е в синхрон с местния парламент- практика доказана с годините в нашата община.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ