Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.10.2011]

СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ПОСЕТИ БОЛЯРОВО, ЗА ДА ПОДКРЕПИ КАНДИДАТИТЕ ОТ ЛИСТАТА НА БСП

Лора Величкова

На 6 октомври 2011 година в 13 часа боляровци бяха щастливи да посрещнат лидера на националния съвет на БСП и бивш премиер Сергей Станишев. Той поздрави непринудено хората и отговори на въпросите на всеки един, задал такива.

Като поздрав за Сергей Станишев, кандидата за кмет на общината и водач на листата Христо Христов, депутата от 31 МИР Ямбол Атанас Мерджанов, кандидатите за съветници от листата на БСП и всички събрали се жители на общината бяха изпълнеията на женската певческа група към читалище „Възраждане 1912”- град Болярово.

Христо Христов, водачът на листата на кандидатите за съветници от БСП и кандидат за кмет от същата партия приветства господин Станишев с добре дошъл, както и добре познатия на местните избиратели депутат Атанас Мерджанов и всички присъстващи. Х. Христов се обърна към избирателите с ясното съзнание, че изборът им ще е правилен, защото тази листа, а и неговата кандидатура ще работи активно, както и в досегашните мандати за подобряването на живота на хората в този пограничен район, защото може и трябва да се работи за това- досега са доказали с множеството изпълнени обещания и поети ангажименти, с проектите, осъществени на територията на общината, а тепърва, подчерта той, излизат много още такива. Могат да спечелят, заяви Христов, защото тяхната програма е открита и достъпна и мисли за хората и бъдещето на общината. Каза ясно целите на общинската организация на БСП- на първи тур да се спечелят кметските избори за Болярово, Стефан Караджово и Мамарчево и минимум 8 общински съветници и над 75 % изборни резултати за за президентската двойка Ивайло Калфин- Стефан Данаилов. Кандидатът за общински кмет каза,че според него това са реално изпълними резултати, защото тяхната организация е реална и не дели хората по етноси и дори по политически различия. Опитват се да бъдат по-близко до хората и да казват истината, именно за това и са подготвили брошура, където е посочено обещаното и изпълнено през предния мандат, а така ще бъде и през следващия, увери всички той. Да не забравят ,че те са отбор и играят с номер 8, което е гаранция за една блестяща победа на 23 октомври.

След Христо Христов към избирателите се обърна и председателят на националния съвет на Българската социалистическа партия Сергей Станишев. Господин Станишев присъства снощи на честването на 120 годишнината от създаването на ямболската партийна организация, където връчи сертификати на 30 млади социалисти, завършили успешно първото политическо училище за млади лидери. Обучението беше в продължение на 4 месеца в град Ямбол по проект на евродепутата Илияна Йотова. Двама от получилите такива сертификати са и кандидатите за общински съветници от листата на БСП за Болярово( и съветници в предния местен парламент) Мария Тодорова и Пламен Петков.

Към избирателите от нашата община Сергей Станишев се обърна с благодарност, че са отделили от времето си да уважат с присъствието си неговото посещение, за да чуят какво иска да ги призове той. Изрази възхищението си от личността на Христо Христов, спечелил от години доверието на избирателите и винаги успешна кандидатура на БСП. Радва се,че хората го харесват и са доволни от работата му, както и от тази на Общинския съвет. Според Станишев наистина е кметът на Болярово, който умее да работи успешно. За 2 години, отпуснатия бюджет за българските общини е намалял драстично поради политиката на управляващата партия ,сподели лидера на националния съвет на партията , а това рефлектира както на управляващите тези общини, така и на обикновените жители. Но жителите на общината знаят,че властта най-близка до хората- общинския кмет , а нашият успява през всичките тези години да се справи. Сам Станишев знае, че през последния мандат на Христо Христов са реализирани близо 50 проекта за над 10 милиона лева. Това е доста сериозен успех. И сега има одобрени и предстоят да се реализират още няколко проекта- и по трансграничното сътрудничество и по „Програма за развитие на селските райони”, а това наистина ще продължи да променя общината към по- добро според партийния лидер Станишев. Той призовава за пълна подкрепа не само за Христо Христов, но и за общинските съветници. Защото ефективна е само работата, когато ръководството на общината работи в синхрон с Общинския съвет. Един кмет без мнозинство в местния парламент винаги ще преодолява пречки. Затова му трябва силен екип, а в лицето на тази листа той го има. Според Сергей Станишев е чист късмет, че са изтеглили номер 8 – знакът на безкрайността, ако се обърне, на хармонията и на победата.

Тук е в подкрепа и на двойката президент и вицепрезидент- Ивайло Калфин и Стефан Данаилов. Искрено се гордее с този избор, защото те са двамата най-достойни кандидати, възхищава им се и като добри познати, като личности и специалисти. Най- силният президентски тандем и екип е това, според него, а и не само според него.

Нима Росен Плевналиев може да е президент?- зададе реторичния въпрос Сергей Станишев. Та нима това, което уж беше силата на политическа партия ГЕРБ не се превърна в техен провал- борбата с престъпността. Хората искат сигурност, а никога досега, пътувайки из страната, подчерта с огорчение Станишев, не е виждал това отчаяние у хората. Тъжно е и жалко. Живеят все по-трудно, а държавата не има протяга ръка. Строят се магистрали, а хората гладуват, не могат да си позволят да отидат на лекар дори, да осигурят пари на децата си за закуски в училище. Дали искат да живеят и занапред така? Сега имат една от възможностите да решат това.

Иска да каже на хората, че техните кандидати не отиват за власт на тези избори- били са на власт, били са и в опозиция. Защо му е на един от най-обичаните българи Ламбо- Стефан Данаилов да се кандидатира? Просто трябва да се спре тази политика на управляващите, защото няма да доведе до нищо положително. И няма кой, освен БСП да се опита. За да промени поне бъдещето!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ