Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[06.10.2011]

ПРЕД МАМАРЧЕВЦИ БЯХА ПРЕДСТАВЕНИ КАНДИДАТИТЕ НА БСП

Лора Величкова

На 5 октомври 2011 година пред мамарчевци бяха представени кандидати на БСП за кмет на селото, общински кмет и общински съветници. Предизборното събрание откри Марчо Тодоров- кандидат на БСП за кмет пети мандат и много добре познат техен съселянин. Той каза, че призовава съселяните си за гласуват по съвест, въпреки че не е имало човек , на когото да не помогне, оставя избора на тях. Представи гостите на събранието им – кандидата за пети мандат за общински кмет Христо Христов, както и кандидатите за общински съветници- Петър Гурманов- добре познат също техен съселянин и един нов кандидат, но вероятно добре познат в цялата община- Янко Анев.

Христо Христов застана през мамарчевци, освен за да представи листата на кандидатите за съветници и да каже кои свои поети през предния мандат задължения е изпълнил и какво предстои да се случи за мамарчевци, а и за цялата община. Кандидатът за общински кмет сподели колко близки чувства всички тук, тъй като съпругата му е от това село и той донякъде го чувства и като свое и отлично познава проблемите тук.

Най- последната хубава новина за това село е, че се търси начин да се открие Дом за хора с деменции, който ще се помещава в сградата на бившата детска градина. Капацитетът ще е за около 20 човека и съответно ще се открият работни места, тъй като проблемът с безработицата стои и тук.

В селското стопанство също има напредък- дори и в крайни малки села вече се обработва земя. Земеделските производители получават субсидии. А специално за Мамарчево, д-р Янко Митев, родом от селото има намерение да издигне селскостопански постройки и съответно да осигури няколко работни места за съселяните си. Също и да открие ветеринарна аптека в град Болярово. По отношение на липсата на ветеринарен лекар Христо Христов, а и Марчо Тодоров поеха задължението да се намери решение.

За кандидатът от БСП Марчо Тодоров, Христо Христов каза, че според него е един достоен кандидат и е свършил много през годините. Призова мамарчевци да гласуват за възможно най-добрият кандидат, доказал се през годините.

По отношение на уличното осветление- всички крушки в селото, а и във всички останали селища, лампите са подменени с енергоспестяващи, а цената на дървата няма да се промени и през този мандат. А през следващата година предстои и да се завърши ремонта на пътя от Елхово по направление Средец, минаващ през селото. По отношение на транспорта- имат добри връзки. Предстои и залата на пенсионерския клуб да се напрви и зала за други събирания и весели и тъжни ритуали.

Кандидатът за първи път за общински съветник Янко Анев също се обърна към мамарчевци. Приветства решението за първи път да бъде включен и представител на здравеопазването в състава на Общинския съвет.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ