Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[10.08.2011]

КОНСУЛТАЦИИ С ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ОБЩИНСКА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ В БОЛЯРОВО

Лора Величкова

На 2 август 2011 година от 16 часа в залата за оперативки на община Болярово се състояха консултациите с представителите на парламентарно представените партии в 41 НС и Европейския парламент. Консултациите водеше секретарят на общината Нина Терзиева, която има пълномощно да замества кмета на общината, докато той е в отпуск. Представителите на политическите партии и коалиции представиха пълномощните си, дадени им от партиите и коалициите, за да ги представляват на тези консултации. Представителите на ГЕРБ, „Коалиция за България”, НДСВ, ДПС, „Атака” присъстваха на консултациите, а на „Синята коалиция” представител не се появи.

С Решение № 30 се определя броят на общинските избирателни комисии за Избори 2011 (за общински съветници и кметове и президент и вицепрезидент на Република България) на общини с по-малко от 150 секции да е 17. Като от тях 8 да са представители на ГЕРБ, 3 на „Коалиция за България”, 3 на ДПС и по един член от НДСВ, ДПС и „Синята коалиция”.

Присъстващите на консултациите представиха своите предложения за членове на Общинската избирателна комисия, но до консенсус за председател, заместник председател и секретар на комисията не се стигна, затова насрочиха следваща дата за консултации на 9 август 2011 г. от 14 часа. По закон няма определени изисквания от коя политическа сила да са председателят, заместник- председателят и секретарят, единствено не трябва председател и секретар на Общинската избирателна комисия да са от една и съща партия или коалиция.

На втората среща, вече ръководена от кметът на общината Христо Христов, състояла се на 9 август 2011 присъстваха представителите на същите политически сили , като този път имаше и представител на „Синята коалиция”. Всички представители на политическите сили представиха своите предложения за полагащия им се по регламент брой членове на Общинската избирателна комисия, като беше постигнато пълно съгласие - председател на комисията да е представител на ГЕРБ, заместник- председателът да е от „Коалиция за България”, а секретарското място да заеме представител на „Движението за права и свободи”.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ