Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.06.2011]

СПОРТЕН РИБОЛОВ КРАЙ МАЛКО ШАРКОВО

Бинка Величкова

Риболовът е занимание, идващо от древността. За съвременните хора обаче той е не толкова вид препитание, колкото хоби, спорт, приятна отмора; източник на релаксиращи мигове, съпроводени от тръпката на очакването.

На 25 юни 2011 г. на язовира край село Малко Шарково, община Болярово, област Ямбол се проведе състезание по спортен риболов. То бе организирано от изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури – сектор „Рибарство и контрол“- гр. Ямбол и Клуб по спортен риболов „Видракс“.

Съгласно регламента мероприятието бе открито точно в 10 часа и продължи 3 часа,т.е. до 13 часа. Създадена бе добра организация , като организаторите бяха помислили за всичко- включително за линейка. В случай на необходимост медицински екип при МБАЛ „Свети Панталеймон“ би оказал нужната помощ на място.

Приятният летен ден, красивата и притихнала природа, сребристосинята водна шир- всичко това допринасяше за чудесното настроение на присъстващите. Десетки състезатели бяха заели отредените им места край огромната водна база и съсредоточено следяха хода на своя улов. Дошли от различни селища на област Ямбол и на региона, те се наслаждаваха на красивата околност, а и на трепета, който носят риболовните страсти. Под своите пъстри чадъри запалените риболовци представляваха наистина живописно допълнение на прекрасния, лазурен пейзаж. А най- добрите получиха накрая своите награди съгласно класацията.

За жителите на община Болярово, своеобрзен „домакин“ на това състезание ( по отношение на водната база) това бе атрактивно събитие и доста млади хора не пропуснаха възможността да го наблюдават отблизо. А и да си подарят един интересен, забавен, разтоварващ почивен ден.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ