Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[23.06.2011]

В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА – СЕЛА ВОДЕН ПОСРЕЩНАХА ДРАГИ ГОСТИ

Бинка Величкова

В малък празник се превърна за домуващите в село Воден посещението на обитателите от Дома за стари хора – с. Чернозем , обслужващия ги персонал и представители на служба „Социални дейности”- град Елхово. Гостите бяха радушно посрещнати и поздравени както от директора на дома Златка Янева. А после всички се почерпиха за хубавия повод, който ги събра. Посетителите от с. Чернозем с интерес разгледаха стаите, в които живеят техните сърдечни домакини, а и сервизните помещения.

Е, на гости – като на гости. Хората с близки съдби винаги има какво да си кажат: словоохотливо разказваха за деца и внуци, за своето минало и настояще.

Обмениха впечатления, правиха си снимки за спомен. Отправиха ласкави пожелания към рождениците гости, които от своя страна почерпиха всички за здраве- както повелява традицията. И понеже няма празник без песен, баба Марийка ( от страна на домакините) и Йорданка Атанасова( представителка на гостуващата група) наситиха с мелодии и ритъм тази среща.

От името на всички гости от село Чернозем Мариана Милева благодари за топлото посрещане. И на свой ред покани домакините от село Воден да върнат визитата на своите нови приятели. А и да честват заедно занапред много празници.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ