Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.06.2011]

ПО СЛЕДИТЕ НА ИСТОРИЯТА

Лора Величкова

В периода от 10 до 12 юни 2011 година за част от учениците от СОУ „Д- р Петър Берон” – град Болярово беше организирана тридневна екскурзия. Организатор беше преподователката по история и география Славка Минчева, а към ученицити се присъединиха и по-големи младежи от общината.

Маршрутът на ескурзията беше Болярово-Велико Търново-Ловеч-Троян-Сопот- Карлово- Калофер. Местностите и обектите, посетени от учениците, бяха свързани с българската история. Те бяха : църквата „Св. 40 мъченици” в град Велико Търново; Къкринското ханче в село Къкрина; етнографски музей; Ловешката крепост; църквата в Ловеч, в която е служил поп Кръстьо и Васил Левски; Троянски манастир; етнографски музей на занаятите в местността Орешака; къщи – музеи на Иван Вазов, Васил Левски, Христо Ботев. Децата разглеждаха с интерес посетените места и слушаха това, което им се разказва за тях. Не по-малко интересни за тях бяха и зоологическата градина в град Ловеч и Крушунските водопади, както и природонаучния музей в с. Черни Осъм.

Тази екскурзия със сигурност допринесе за обогатяването на научните познания и интереса към природата и историята на нашата родина.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ