Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.06.2011]

ПРАЗНИК С МНОГО СЛЪНЦЕ В ДЕТСКИТЕ ОЧИ

Бинка Величкова

Първи юни- ден, в който децата по света празнуват, лудуват, забавляват се, както само те умеят. Детството! Онова романтично – наивно, нежно и изпълнено с приключения време, когато мечтата да пораснеш е толкова голяма! Всяко дете по своему преоткрива света, но за всички тях той изглежда красив, примамлив, необятен и вечен...

Денят на детето е и начало на един зноен, приятен сезон, изпълнен с игри, забава, безброй лудории. Времето на най- дългата ваканция, на най- синьото море, на най- прохладните зелени гори, на поляните с най- пъстри полски цветя!.. И на усмивките- ярки и топли като самото слънце.

За децата от Болярово ( ЦДГ „Здравец” и училището), както и за учениците от Стефан Караджово, празникът отново бе наситен с много емоции, игри и награди. Познатият на всички тях актьор бате Ангел Попов от Държавния куклен театър „Георги Митев”- град Ямбол превърна деня в маратон от игри и щастливи изненади. Придружен от своите колеги асистенти Куни и Митко, той редуваше песните с интересни състезания, в които с готовност се включваха децата от публиката. Разделени най- често на отбори, те се надпреварваха да покажат своята ловкост, съобразителност и наблюдателност. Познавайки добре детската психика , актьорите бяха съобразили, че всички малки момчета и момечета обичат разнообразието. Затова имаше песни и за самия празник, и за морето, и за най- очакваното нещо- лятната ваканция, и за спорта.

Не отстъпваха по своето многообразие и подготвените игри : правене на празнична торта, картинно домино, запомняне местата на цифрите според картинките върху тях , посаждане на цветя , хвърляне на стрелички, игра на ластици, строеж на къщички, изтегляне на карти с шоколадови джуджета, рали, баскетбол, конкурс за певци и певици.

И всички участници тичаха да получат своите награди, осигурени от общинското ръководство- организатор на това мило, щуро тържество по повод международния ден на децата. Въпреки времето на материален недоимък, в което живеем, никой не бива да превръща днешните дечица в поколение с ограбено, неизживяно детство. Защото самите ние не бихме си простили това в утрешния ден, нали?!

А децата от община Болярово дълго ще помнят своя празник- първи юни 2011 г., очаквайки следващия.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ