Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.05.2011]

ТРАДИЦИЯ, БЕЛЯЗАНА ОТ ПРИЗНАНИЕТО

Бинка Величкова

Ежегодно в навечерието на 24 май- празник на славянската писменост и на българската просвета и култура, една чудесна традиция събира представителите на образователните заведения от общината (училища и детски градини) , дейците на културата и кмета на община Болярово Христо Христов.

И тази година на 20 май той беше домакин на срещата, продиктувана от желанието му да изрази своята прзизнателност към тях. Делото, на което тези хора са посветили своя професионален избор, е трудно, благородно и свято, а г-н Христов отдавна е осъзнал това. Придружен от секретаря на общината Нина Терзиева, той отново засвидетелства своята почит към приноса на учителите, възпитателите, читалищните деятели и директорите на институции в тази сфера, обръщайки се с приветсвени думи към тях. Пожелавайки здраве, творческа енергия и висок дух на всички присъстващи, общинският кмет връчи награди и грамоти на изявени ученици,учители, читалищни дейци, самодейни колективи. А именно: на учениците Александра Ботева, Димитър Манолов, Галена Герджикова и Преслава Терзиева от СОУ „ Д-р Петър Берон“- град Болярово и на Юлия Гърдева от ОУ „ Стефан Караджа“- село Стефан Караджово. Сред наградените учители са: Калинка Гюрова от ЦДГ „Здравец“- Болярово, Златка Ламбова- СОУ „ Д-р Петър Берон“ и Недялка Станева- ОУ „ Стефан Краджа“.

Заслужено бяха почетени и две певчески групи- жените от фолклорната група при читалище „ Стефан Карадажа“- с. Стефан Караджово и членовете на мъжката певческа група при НЧ „ Възраждане 1912“- град Болярово.

За активно участие в художествено- творческата дейност на народно читалище „ Възраждане 1912“ – град Болярово беше наградена и Бинка Величкова.

Интересни разговори , изказвания и поздравления на приятен музикален фон задържаха до късния следобед участниците в тази радушна сбирка.

Всяко признание за стореното от човека радва неговата душа; стимулира желанието му да твори, да създава, да се труди в името на бъдещето. Ето защо срещи като тази несъмнено внасят удовлетворение в сърцата и разкриват пред очите ни мъдри житейски истини: че България и нейните бъдни дни се нуждаят и от нас!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ