Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.05.2011]

ПРАЗНИК ЦВЕТЕН, ВЕКОВЕЧЕН

Бинка Величкова

Нашето училище отпразнува 24 май- най- цветният, най- вълнуващият празник за всички ученици, учители и родители.

В СОУ “Д-р Петър Берон“- град Болярово подготовката за тържественото му отбелязване започна своевременно. На 20 май 2011 година първокласниците получиха своите първи удостоверения. А най- добрите от тях- и похвални грамоти. Под формата на забавна презентация под наслов „ Вълшебните кошери“ най- малките ни ученици показаха доколко са усвоили знанията по отделните учебни предмети през годината. Под ръководството на своята първа учителка Иванка Буденова, в присъствието на родители и директора на училището Васил Гаджуров децата с вълнение завършиха тържествено своя последен учебен час за тази година. Очаква ги дълга, отморяваща лятна ваканция.

В ранната, дъждовна за съжаление привечер на същия ден, в двора на училището се състоя тържеството с главни герои зрелостниците от випуск 2011 година.

Седмокласничката Стоянка Гръкова и деветкласничката Ана Николова умело водеха режисираната съгласно сценария програма. След тържественото предаване на училищното знаме- от абитуриентскaта знаменна група на бъдещите зрелостници от единадесети клас, думата беше дадена на директора. В своето приветствие той се обърна с благопожелания към учителите, учениците и техните родители. От името на на общинското ръководство секретарят Нина Терзиева рзвълнува с прочувствени думи всички присъстващи. А зрелостничката Стела Стоянова изрази от името на своите дългогодишни съученици вълненията, напиращи в душата им при сбогуването. Освен това поднесе заслужени благодарности към учителите, които с такт и търпение са ги обучавали през годините.

Поздрав към всички присъстващи беше литературно- музикалната програма на група първокласници, а това внесе бодрост и усмивки сред публиката.

Придружени от класния си ръководител Николина Танева, след тържественото проехтяване на последния за тях училищен звънец и плиснатата ритуално вода за сполука в живота абитуриентите са отправиха към ресторант „ Казино“ за своя бал, в чест на завършването на последната училищна степен. Дъждът не разтопи усмивките им, не прогони тяхното чудесно настроение. Дано винаги бъде така- да умеят да ги съхраняват всякога, независимо какви предизвикателства ще изправи пред тях животът!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ