Болярово » НОВИНИ » НОВИНИ

Болярово : НОВИНИ

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.05.2011]

ИЗЯВИТЕ НА ДТС „БОЛЯРОВЧЕ” ПРЕЗ МАЙ

Лора Величкова

През май детският танцов състав „Боляровче” имаше две изяви. Първата беше на народния събор „Мараш пее”, проведен в красивата местност край Стралджа Мараш на 15 май 2011г. Съборът беше открит от президента Георги Първанов и той обяви, че като израз на респект и уважение към този уникален събор тази година ще се даде награда на президента ( която беше отсъдена от журито на ансамбъл „Въжички” при читалище „Просвета”- Стралджа).

Гости на събора бяха още президентският съветник Петър Кънев, депутатите от „Коалиция за България” Атанас Мерджанов и Любен Корнезов, кметовете на общините Болярово, Айтос, Тунджа, Средец, както и много други видни личности.

Нашите талантливи танцьори представиха два танца- „Танц с кърпички” и „Тракийски танц”. Получиха поощрителна награда за своето участие и си тръгнаха с незабравими спомени.

Второто им участие беше в Република Турция- в град Кофчаз на празника на младежта и спорта 19 май, който е национален в Турция. Участието беше по покана на кмета на община Кофчаз и е за втора поредна година. Там нашите танцьори обраха овациите на публиката ,като представиха четири танца: мажоретен, тракийски, танц с кърпички и дайчово хоро.

Децата останаха възхитени от Турция и от самия празник и с нетърпение чакат новите си изяви.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ